de-landmeters-jhsw-raw-bestek-civiele-techniek-delandmeters-GPS-total-station-totalstation-delandmeters-duurzaam-engineers-infrastructuur

In het kleine historische dorp De Rijp gaan grootste dingen gebeuren

De Rijp werd eind dertiende eeuw gesticht. De plaatsnaam betekend ‘ oeverrand’. Juist deze oude oeverrand langs de Tuingracht en de Rolderspad is toe aan vervanging.

Er staan veel historische panden in het centrum. Sinds 2016 zijn wij bezig om deze te meten. Dit doen wij door in alle panden op verschillende plekken minimaal 2 meetpunten aan te brengen. Hiermee meten wij periodiek de X,Y en Z waarde.  Door deze over langere tijd te meten krijg je inzicht in of deze wel of niet verplaatsen en/of zakken.  Na afloop van elke meting worden de resultaten met behulp van “move” vereffend, gecontroleerd en gerapporteerd.

De metingen worden uitgevoerd met een 1 “total station en elk punt wordt vanuit meerdere standplaatsen gemeten om een nauwkeurig mogelijke meting te garanderen. Ook de overzijde van de gracht wordt gemeten.

Compleet als wij zijn hebben gebruik gemaakt van onze met elektrische buitenboordmotor om zo overlast tot een minimum te beperken.