Door de nieuwe techniek bij machinaal, geautomatiseerd stuurlijnen uitzetten met behulp van de Stippenquad met Roadplotter van JHSW/De Landmeters wordt uitzetten zeer nauwkeurig en veel sneller.

 

Stippenquad

De Stippenquad is een GPS gestuurde quad (Yamaha Grizzly 350 4wd quad met Roadplotter). 
De speciale zijspan aan de linkerzijde van de Stippenquad is voorzien van een speciale techniek genaamd Roadplotter. Hierdoor is het mogelijk om stuurlijnen snel en nauwkeurig op de weg uit te zetten ten behoeve van frees-, asfaltwerk en het aanbrengen van al dan niet tijdelijke of permanente markeringen. Daarnaast kunnen er ook lijnen op asfalt aangegeven worden om banden te stellen.
 

Roadplotter

De Roadplotter bestaat uit een frame aan de linkerzijde van de quad waaraan een veldcomputer, GPS-ontvanger, hellingmeters, stuurwiel en spuitpistool is bevestigd. De GPS ontvanger en hellingsmeters sturen hun gegevens naar de veldcomputer en deze berekend de exacte positie van het spuitpistool en daarmee de afstand naar de ontwerplijn. 
Vervolgens wordt het spuitpistool gecorrigeerd naar de lijn toe zodat deze binnen de vooraf opgegeven toleranties blijft. Doordat de weg altijd onder afschot ligt is de positie van de GPS-ontvanger niet de positie van het spuitpistool. De hellingmeters berekenen de scheefstand van de Roadplotter en zorgen ervoor dat het spuitpistool wel de exacte positie heeft en dat 20 keer per seconde!
Als de positie van het spuitpistool buiten de voor af op gegeven tolerantie valt zal de Roadplotter geen stippen meer spuiten. De nauwkeurigheid is hierdoor gewaarborgd.
Tevens is het mogelijk om de lengte van de stippen en de afstand tot de lijn via een offset in te stellen.
 

Nauwkeurigheid en controle

De basis voor de nauwkeurigheid is een AutoCad-tekening van de stuurlijnen  en of markering. Deze tekening(en) kan JHSW/De Landmeters uiteraard in eigen beheer maken of ter beschikking krijgen van de opdrachtgever.
De ingenieursdienst zet alle gegevens om naar het juiste DXF-bestandsformaat. Deze DXF-bestandsgegevens worden via een USB-stick in de controlebox van de Roadplotter geladen. De controlebox van de Roadplotter is een waterdichte boardcomputer met touchscreen welke aan de voorzijde wordt gemonteerd. Het touchscreen met daarop de grafische weergave van de te spuiten (stuur)lijn bevindt zich binnen handbereik van de landmeter die de Stippenquad bestuurd. Vervolgens wordt de lijn geselecteerd door het aanklikken via de user-interface en het rijdend uitzetten kan beginnen.
Tevens maakt de controlebox van de Roadplotter een tweede uitzetfile waarin wordt opgeslagen wat er uitgezet is inclusief de hoeveelheden. Duidelijke rapportage met betrekking tot uitzetgegevens en kosten. Controle is hiermee gewaarborgd. 
 
In overleg met de uitvoering wordt bepaald waar de stuurlijnen worden aangebracht. Tevens wordt bepaald hoe ver de stippen uit elkaar komen. Voor de freeswerkzaamheden is het wenselijk de stippen dicht bij elkaar te plaatsen. Ook bij  het aanbrengen van markering worden de stippen dicht bij elkaar gezet zodat er geen 'nawerk' aan zit. Stippen verder uit elkaar plaatsen kan bijvoorbeeld bij tijdelijke markering. 
 
Met behulp van de indicator en de automatische besturing  wordt de beoogde snelheid behaald door de ervaren landmeter die de Stippenquad bestuurd. Gemiddeld wordt er met een snelheid van ca. 6-8 km/uur (stuur)lijnen op de weg aangebracht.
 
Ook in de nachtelijk uren wanneer er weinig licht is, kan de Stippenquad gewoon zijn werk doen. Voor het handmatig leggen van stuurlijnen is voldoende licht nodig om de lijn te zien, zeker in de kleef is het moeilijk omdat de kleef kan glimmen. 
De Stippenquad heeft minder licht nodig; de GPS-besturing werkt ook in het donker!
 
Asfalt-/freesmachines hoeven niet meer te wachten op het uitzetwerk van de  landmeter. De Stippenquad rijdt immers veel harder dan de Asfalt-/freesmachine. Optimale inzet van materieel binnen de wegenbouw is hiermee een feit. 
 
 
 

Ook op Youtube kunt u kijken naar de Stippenquad met Roadplotter;

http://www.youtube.com/Roadplotter

 
Demonstratie? Inhuren?
Bel: 06 – 2500 3477 JHSW/De Landmeters - Jaap Schenk. 
 
 
 
 
 
 
 

Geld en veel tijd wordt bespaard door het machinaal, geautomatiseerd stuurlijnen uitzetten met behulp van de Stippenquad met Roadplotter van JHSW/De Landmeters.

 

Stippenquad met Roadplotter vervangt drie landmeters

Een Landmeter met tachymeter en/of GPS en 2 of 3-man met touw zetten ongeveer 1 km (stuur)lijn per uur uit. De Stippenquad met Roadplotter doet dit met een snelheid van ca. 8 km/uur en heeft alleen een bestuurder/landmeter nodig. Met name in de bochten maakt de Stippenquad de lijnen vloeiender dan het touw omdat deze de werkelijke lijn die ontworpen is volgt en uitzet.
De besparing bedraagt 2 of 3 mankrachten en veel tijd. Daarnaast wordt de hoeveelheid werk voor de landmeter ook veel minder. In plaats van 8 uur uitzetten kost het werk nu ongeveer 1 uur. 
Een ander voordeel is dat wanneer een stuurlijn door bijvoorbeeld een asfaltauto in de kleef is weggereden dan is de stippenquad snel ter plaatse om de lijn op nieuw te spuiten, ook tussen de machines door.
 

Inzetbaar dag en nacht

Ook in de nachtelijk uren wanneer er weinig licht is dan kan de stippenquad gewoon zijn werk doen. Voor het handmatig leggen van stuurlijnen is voldoende licht nodig om de lijn te zien, zeker in de kleef is het moeilijk omdat de kleef kan glimmen. 
De stippenquad heeft geen licht nodig; de gps werkt ook in het donker!
 
Asfalt-/freesmachines hoeven niet meer te wachten op het uitzetwerk van de  landmeter. De Stippenquad rijdt immers veel harder dan de Asfalt-/freesmachine. Optimale inzet van materieel binnen de wegenbouw is hiermee een feit. 
 

Een enorme aantrekkelijke besparing!

 
De Prijsvergelijking;
 
- 8 km met stuurlijn traditioneel
8 x landmeter a € 65,00 is € 520,00
16 x grondwerker a € 35,00 is € 560,00
---------------
Totaal € 1.080,00
 
 
- 8 km met Stippenquad met Roadplotter
1 x landmeter a € 65,00 is € 65,00
8000 x tarief a € 0,085 is € 680,00
---------------
Totaal € 745,00
 
Besparing € 335,00
 
 
 
 
Ook op Youtube kunt u kijken naar de Stippenquad met Roadplotter;
 
 
Demonstratie? Inhuren?
Bel: 06 – 2500 3477 JHSW/De Landmeters - Jaap Schenk. 
 
 
 

Landmeetkunde en geodesie is kwalitatief specialistisch maatwerk; toegespitst op de wensen van de opdrachtgever. Een combinatie van landmeetkunde en geodesie voert De Landmeters al 15 jaar met veel ervaring uit.

 

Landmeetkunde is de toegepaste wetenschap die zich bezig houdt met het meten van het land en de onderlinge positie van punten op het aardoppervlak.

Geodesie is de toegepaste wetenschap die zich bezighoudt met de bepaling van vorm en de afmeting van de aarde.

 

Een complete dienstverlening

 

De Landmeters heeft zich de afgelopen jaren kunnen specialiseren in verschillende soorten metingen, omdat er gewerkt wordt met de modernste GPS- en TPS-apparatuur van o.a. Trimble en Leica Geosystems. De projecten worden kwalitatief en hoogwaardig uitgevoerd. De verschillende applicaties in de softwarepakketten op de meetapparatuur maken het mogelijk voor elke denkbare situatie een oplossing te bieden. 

 

Het volledige diensten aanbod bestaat uit:

Maatvoering GWW(Grond-, Weg- en Waterbouw),

Geautomatiseerd en GPS-gestuurd stuurlijnen zetten,

Maatvoering Bouw,

Maatvoering Beton,

Hoogtemetingen,

Deformatiemetingen,

Topografische metingen,

Profielmetingen,

Waterpassingen,

3d laserscannen,

Revisiemetingen,

Bomen (in)meten,

Peilingen in binnenwater.

 

 

 

 

 

JHSW/De Landmeters is een landmeetkundig-, verkeerskundig- en een civieltechnisch adviesbureau met veel ervaring dat graag met u meedenkt en meewerkt.

 
LOGO VCA VCA*Certificering T/M dec. 2019

Dat kan!

De Stippenquad van JHSW/De Landmeters doet dat!

 

stippenquad_klein.jpg De Stippenquad is een GPS-gestuurde quad met een speciale zijspan genaamd Roadplotter. Hierdoor is het mogelijk om stuurlijnen snel en nauwkeurig op de weg uit te zetten ten behoeve van frees-, asfaltwerk en het aanbrengen van al dan niet tijdelijke of permanente markeringen. Daarnaast kunnen er ook lijnen op asfalt aangegeven worden om banden te stellen.

 

Trots is JHSW/De Landmeters BV op de uitbreiding van het materieel door de aanschaf van deze “Stippenquad”(Yamaha Grizzly 350 4wd quad/Roadplotter). Hiermee is JHSW/De Landmeters BV het eerste bedrijf in het westen van Nederland. (Maart 2013)

 

spuitwiel_klein.jpg

De Stippenquad heeft aan de linkerzijde een zijspan met daarin een gps-gestuurd wiel met spuitbushouder en computergestuurd spuitpistool die nauwkeurig en snel een stuurlijn op het asfalt spuit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Stippenquad is compact, nauwkeurig in uitzetten, snel operationeel en 24 uuur per dag en 7 dagen per week inzetbaar.

 

De techniek achter Stippenquad en Roadplotter

Besparing van tijd en geld door Stippenquad

 

Demonstratie? inhuren?

Bel: 06-2500 3477 JHSW/De Landmeters - Jaap Schenk

Een kwalitatief goede waterpassing maken is nauwkeurig werk. Bij het waterpassen wordt de hoogte van objecten vastgesteld, zoals N.A.P. bouten, deformatieboutjes en/of dorpels. Dit gebeurt door gebruik te maken van een digitaal waterpasinstrument en een (invar)baak. Als uitgangspunten worden N.A.P. bouten van de Gemeente, Provincie of Rijkswaterstaat gebruikt.

 

Waterpassing kan gebruikt worden voor diverse doeleinden, zoals:

- Controle bestaande N.A.P. bouten,

- Controle N.A.P. bouten en op mogelijke zetting,

- Deformatiemeting,

- Grondslagpunten t.b.v. topografiemeting,

- Als basishoogte voor aannemers om hun werkzaamheden zelf te kunnen maatvoeren.

   

Uw waterpasmeting door de Landmeters

Het landmeetkundigbureau De Landmeters beschikt over diverse vakmensen die uw waterpasmeting met succes kunnen uitvoeren. Ook op dit gebied zetten wijons graag voor u en uw project in en denken we met u mee. Op die manier trachten we elk project in samenwerking perfect op maat uit te kunnen voeren.

 

JHSW kan voor u die waterpassing uitlezen en omzetten naar elk gewenst bestandsformaat en een vakkundig meetrapport.

 

Bij De Landmeters kunt u ook terecht voor al uw overige landmeetkundige werkzaamheden, bijvoorbeeld een situatie in kaart kan brengen met behulp van 3D scannen.

Meer artikelen...

  1. Deformatiemeting
  • Laatste nieuws
  • Vacatures
VCA*Certificering december 2015 - donderdag 11 februari 2016
In december 2015 heeft JHSW De Landmeters opnieuw de VCA* Certificering behaald en verlengd.       Elk jaar wordt er verlengd om klanten/opdrachtgevers beter van...
Kunstwerk voor Holland Festival 2015 - zaterdag 30 mei 2015
HollandFestival, opdrachtgever Han van Pourke, heeft JHSW De Landmeters gevraagd om te helpen bij de maatvoering van een tijdelijk kunstwerk op de grasveld op het Museumplein voor...
Verbetering Wagenpark De Landmeters - dinsdag 14 april 2015
JHSW De Landmeters heeft met plezier een nieuw teamlid aangenomen; De nieuwe Citroen Berlingo Bedrijfswagen voor Egbert Ritskes.    Voor de één...
WestfrisiawegN23 - woensdag 18 februari 2015
Heijmans is in 2015 begonnen met de realisatie van de verbreding en verbetering van kruispunten N23 Westfrisiaweg. Voordat Heijmans met alle werkzaamheden van start kan gaan moet...
Nieuwjaarswens 2015 - donderdag 01 januari 2015
  JHSW/De Landmeters B.V. wenst opdrachtgevers, onderaannemers en collega’s een gezond 2015. Een nieuw jaar waarin we elkaar het werk gunnen zodat er voldoende...
VCA* Certificering december 2014 - maandag 15 december 2014
Om onze klanten/opdrachtgevers beter van dienst te zijn en tegemoet te komen aan hun vraag naar VCA*-certificering heeft JHSW De Landmeters in december 2014 VCA* behaald.  ...
Geen vacatures - vrijdag 31 augustus 2012
Er zijn op dit moment geen vacatures.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com